Sponsorer

På Rønne Theater er vi, udover mange frivillige kræfter, også så priviligerede med sponsorater fra lokale, nationale og internationale sponsorer.

Det er vi stolte af, og derfor vil vi naturligvis gerne præsentere vores sponsorer og den støtte de repræsenterer for Rønne Theater.

Samtidig vil vi sige sponsorerne tak for deres interesse for Rønne Theater. ‘Vi er kun til i kraft af hinanden’ – og Rønne Theaters bidragsydere er fundamentet i teatrets bygninger og fremtidige eksistens.

TAK for støtten!

Bedre publikumsoplevelser og arbejdsmiljø på vej til Danmarks ældste aktive teater

200-året for Rønne Theater tegner lovende for den folkelige kulturscene. Omtrent 17 millioner kroner skal bidrage til en modernisering og klimasikring af scene, sal og udluftning.

Støtten til det bornholmske kulturliv kommer primært fra A.P. Møller og Hustru Chastine McKiney Møllers fond til almene Formål. Fonden har givet tilsagn om 15,7 millioner kroner til modernisering af teateret. Dertil kommer støttetilsagn fra Brdr. Larsen E., S. og A. Larsens legat, Sparekassen Bornholms Fond og Bornholms Brand på i alt 800.000 kr. samt 550.000 kroner fra Teaterforeningen Bornholm og Rønne Theaters Venneforening.

Med bevillingen ønsker A.P. Møller Fonden at fremtidssikre en af Danmarks ældst fungerende teaterbygninger. For udover, at Rønne Theater er en væsentlig kulturhistorisk bygning midt i Rønne, så har teatret en stor værdi for det bornholmske og danske kulturliv.

Målet for fremtidssikringen af Danmarks ældste aktive teater er at skabe endnu bedre rammer for arbejdet på scenen og oplevelserne i salen.

Konkret skal projektet sikre nye moderne rammer for arbejdsmiljøet på teateret med blandt andet elektrisk scenetræk, nyt sceneloft og -gulv, renovering af skuespillergarderobe, teknikrum, isolering og ventilation.

Projektet gennemføres mens Rønne Theater fortsat er aktivt og åbent men med tilpasninger af åbningstid og programkalender. Det 200 år gamle teater skal derfor ikke lukke under moderniseringen.

– Opbakningen fra fondene er en gave til det bornholmske og danske kulturliv. Rønne Theater er en aktiv kulturskat, som vi er begejstrede for at kunne fremtidssikre med fondsopbakning fra først og fremmest A.P. Møller Fonden, siger formand for Rønne Theater Jon Schmidt, der glæder sig over den flotte fødselsdagsgave til teateret.

Rønne Theater er Danmarks ældste fungerende teater fra 1823. Bygningen blev opført af lokale borgere og teaterentusiaster og har i snart 200 år dannet ramme om det bornholmske teaterliv både for den engagerede amatørscene og de professionelle teatre.

Den selvejende institution Rønne Theater er bygherre og ansvarlig for fremtidssikringen. Driften af Rønne Theater sikres med lejeindtægter – især lejeindtægten fra Bornholms Teater, der som egnsteater modtager støtte fra både kommune og stat under egnsteaterlovgivningen. Bornholms Regionskommune bidrager ikke direkte til projektet, men sikrer teatrets drift gennem tilskud til teatrets faste lejere Bornholms Teater og Bornholms Teaterforening.

Bestyrelsen i Rønne Theater ønsker at bemærke, at EWII/Trefor har bidraget med et økonomisk tilskud på 25.000 kr. ifm. udskiftning af lyskilder på Rønne Theater.

Bestyrelsen ønsker med denne meddelelse at takke EWII/Trefor for det lokale bidrag med det grønne tilskud til Rønne Theater

https://ewii.dk